niedziela, 30 października 2011

Zupa Kurpiowska

                                                   
                                                                        składniki:
               2 skrzydełka, włoszczyzna, ćwiartka świeżej kapusty, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz.
                                                               sposób przyrządzania:
  skrzydełka, włoszczyznę bez marchewki zalewamy 2 litrami wody i gotujemy 30 minut, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i doprawiamy 2 łyżeczkami soli, kiedy kapusta jest miękka wyjmujemy mięso i włoszczyznę a dodajemy wcześniej podsmażoną na maśle marchew( 2 sztuki starte na dużych oczkach) i cebulę (pokrojoną w kostkę), robimy zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła, zagotowujemy, doprawiamy 5 łyżkami koncentratu pomidorowego,  solą i pieprzem.
                                                                     SMACZNEGO:-)