wtorek, 8 lutego 2011

Zupa Pomidorowa

                                    
składniki :
 2,5 litra wody, 3 marchewki, 1 seler, 1 pietruszka, pół pora, 2 łyżki "Vegety Natur",
zioła ( zmielone gorczyca biała, kminek, kolendra, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, liście laurowe - jest to pieprz ziołowy "kamis" 1czubata stołowa łyżka) natka pietruszki.
Koncentrat "Primerosa" z pomidorów z ekologicznych plantacji, 2 stołowe łyżki kwaśnej śmietany 18%, 3-4 łyżeczki brązowego cukru.
UWAGA!!! Zupę gotujemy na wędzonym boczku( 20deko) lub malutkich kuleczkach mielonych, natomiast jeśli nie spożywamy mięsa to po ostudzeniu do 40 stopni dodajemy łyżkę oleju lnianego!
SMACZNEGO!!!