wtorek, 8 lutego 2011

Zupa Pomidorowa

                                    
składniki :
 2,5 litra wody, 3 marchewki, 1 seler, 1 pietruszka, pół pora, 2 łyżki "Vegety Natur",
zioła ( zmielone gorczyca biała, kminek, kolendra, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, liście laurowe - jest to pieprz ziołowy "kamis" 1czubata stołowa łyżka) natka pietruszki.
Koncentrat "Primerosa" z pomidorów z ekologicznych plantacji, 2 stołowe łyżki kwaśnej śmietany 18%, 3-4 łyżeczki brązowego cukru.
UWAGA!!! Zupę gotujemy na wędzonym boczku( 20deko) lub malutkich kuleczkach mielonych, natomiast jeśli nie spożywamy mięsa to po ostudzeniu do 40 stopni dodajemy łyżkę oleju lnianego!
SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz